БЛОГ

Главоболие – не го приемай лично

Здравей!

Този път съм ти се настанил в черепа – тук не е много широко, но има достатъчно пространство да се кривя и да дълбая.

Колегите от медицината наричат днешната ни среща “главоболие”.

Първото ми и единствено работно задължение е да те навестявам от време на време, затова, моля те, не го приемай лично.

Ето няколко начина да ме разкараш:

ЕДНО: Избягвай храни, които причиняват неразположение
Освен в случаите, в които определени индивиди имат непоносимост или алергии към хранителни вещества, храните не са наш враг. Въпреки това, има храни, за които е известно, че са свързани, пряко или косвено, с главоболието. Те включват отлежали сирена, вино, кашу, лук, шоколад, преработени меса, тъмна бира, някои хранителни добавки, млечни продукти и пшеница. Това съвсем не значи, че са непременно вредни. Ако все пак има
ш често главоболие, избягвай ги. Може да се окаже, че някоя от тях е причината за главоболието.

ДВЕ: Кафето е супер. Понякога обаче прекаляваме с него. Работа през нощта, ранно ставане или просто вкусен навик, са някои от причините, които могат да превърнат чудесната напитка в причина за главоболие. Препоръчвам ти да не пиеш повече от две-три чаши на ден. Ако пък имаш хронично главоболие, препоръчвам ти, поне за известно време, да ограничиш изцяло приема на кофеин.

ТРИ: Нередовният сън и липсата на достатъчно сън са едни от най-честите причини за хронично главоболие. Затова – наспивай се хубаво. Постарай се да изградиш режим на сън, който да регулира процесите в тялото ти и да те зарежда с необходимата енергия за живот. И сам усети колко сън ти е необходим, защото да спиш повече от необходимото, също е непрепоръчително и може да е причина за главоболие.

Ако нищо от това не помогне – не се срамувай да питаш колегите.

До нови срещи!

ФОКУС ПРОДУКТИ